במילים אחרות, התנהגותו של אדם, כמו גם רגשותיו ותגובותיו, נגזרות מאותה מערכת אמונות שנמצאת בתת המודע. מכיוון שברוב שעות היום אין לנו גישה לתת המודע שלנו, איננו יכולים לבדוק ולחקור את אותה מערכת אמונות, שהרי לשם צריך לגשת כדי לחפש שינוי.
הטיפול בדמיון מודרך מאפשר בדיוק את זה, מצב המודעות האחר, שאליו אנחנו מגיעים באמצעות הרפייה, משתיק את אותו חלק אנליטי שבתוכנו ונותן לתת המודע להיות במרכז הבמה. במצב נפשי זה הצעות חקירה מובנות וחיוביות מוצעות למטופל, כדי לעזור לו להתגבר על בעיה ולהתחיל להפעיל שינויים חיוביים בהתנהגות.

מהות התרפיה:
מערכת היחסים שלך עם התרפיסט היא מהותית להצלחת התרפיה. מערכת זו היא בעצם הבסיס שעליו מתבצע התהליך. המטפל הוא האיש שבו בחרת ללוות אותך במסע האישי שלך, הוא אמור לעזור לך ולהיות שם כשאתה מרגיש, חושב, וחווה.
טיפול נפשי, גם כשהוא טוב, הוא לא תמיד קל. לפעמים רגש גדול עולה, לפעמים כעס, לפעמים עצב. כדי שתוכל לחשוף את עצמך בכנות, כדי שתעיז להרגיש ולעבד את הרגשות שעולים, אתה זקוק לתחושת בטחון. מערכת היחסים עם המטפל אמורה להיות לך רשת בטחון שכזו.

עקרון טיפולי מהותי לא פחות הוא העצמה. בספרה המצוין "טראומה והחלמה" כותבת ג'ודית הרמן: "שום התערבות הנוטלת מן המטופל כוח אינה יכולה לעודד את החלמתו". אתם אלה שעושים את התהליך האמיץ הזה שנקרא טיפול - מטפל טוב יכול להיות שם בשבילכם, לתמוך בכם ולעזור, אבל מי שמחולל את השינוי הוא אתם.

תהליך החקירה - לראות, להרגיש ולהבין.

 
     
גודל טקסט: 
  
עמוד 2 מתוך 4